Om Sofia

REDIGT

Redaktionell kommunikation

Om Sofia

Sofia Eriksson är 52 år och bor i Göteborg med man, barn, hund och katt. Hon är från Trollhättan och tillbringar somrarna i Lidköping.

Går på långa hundpromenader, läser böcker, lyfter skrot, springer trail.

Jobb

Redigt


2010 startade Sofia Redigt och har sedan dess frilansat som redaktör och skribent. Redigt är en enskild firma och omsatte ungefär 1,2 miljoner 2014.

Sveriges Radio P4


1997–1998 jobbade Sofia på Radio Väst och Radio Skaraborg, bland annat som nyhetsuppläsare och reporter samt programledare för sportsändningarna.

Tidningskompaniet


2003–2010 jobbade Sofia som projektledare och konceptutvecklare på Tidningskompaniet och gjorde tidningar för bland annat Volvo Trucks, Akademiska Hus och Renault.

Radiosporten


Sofia gjorde sin praktik på Radiosporten i Stockholm 1996 och kom sedan tillbaka och jobbade 1998. Som redaktör och reporter.

Sveriges Radio P3


2002–2003 jobbade Sofia på Sveriges Radio P3 i Stockholm som producent, supervikarie, redaktör och reporter. Plus lite med programuppföljning och trailers.

Campustidningarna


1999–2002 jobbade Sofia som chefredaktör och projektledare för Campustidningarna på Universum.

Utbildning

Sofia har läst till journalist på JMG i Göteborg och till copywriter på Berghs. Hon har också en grundskollärarexamen i språk samt några poäng psykologi. Dessutom har hon gått kurser i företagsekonomi och pluggat i USA och England.